Няма опасност от разпространение на западнонилска треска у нас. Честно казано,

...
Няма опасност от разпространение на западнонилска треска у нас. Честно казано,
Коментари Харесай

Атанас Мангъров призна ще ни удари ли страшна африканска болест

Няма заплаха от разпространение на западнонилска тресчица у нас. Честно казано, бих се учудил в случай че появи такава заради простата причина, че времето в този момент у нас е студено и на процедура няма условия за разпространяването й. Това съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR специалиста по заразни и паразитни заболявания доцент Атанас Мангъров.

,,Това е тип тресчица от Африка, която в множеството случаи протича безсимптомно. Документираните смъртни случаи са малко – под 1 процент'', уточни още доцент Мангъров и добави, че комарите са главният предявител на заболяването.
По отношение на лаймската болест специалистът съобщи, че за тази година у нас са регистрирани 275 случая на лаймска болест по отношение на миналата година за същия интервал, където случаите са били 160.
,,Около 25-30 % от кърлежите са инфектирани от микроба, причиняващ лаймската болест. Поради това моят съвет към хората е да вървят с по-дълги облекла и по опция да заобикалят тревните пространства'', приключи доцент Атанас Мангъров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР